Notícia

Puja al Tren! - 6a edició

24 de novembre de 2021

Les Biblioteques de l’Alt Penedès i el Garraf engeguen per sisè any consecutiu el concurs de lectura Puja al tren! Degut al gran èxit de participació de les darreres edicions les biblioteques públiques de les dues comarques tornen a omplir les seves sales de llibres-estació que formen les línies lectores que més entusiasmen els joves: terror, humor, experiències, aventures i clàssics.

El concurs, destinat als nois i noies d’entre 9 i 13 anys, vol fomentar actituds positives a l’entorn de la lectura en la franja d’edat on les biblioteques detecten que davallen els hàbits lectors.  El joc lector començarà el dia 1 de desembre  i finalitzarà el juny de 2022. Cada participant rebrà un mapa literari que l’acompanyarà al llarg de tot el període esmentat. En aquest mapa trobarà 5 línies de tren que els portarà a un viatge diferent en funció de la temàtica escollida: humor, aventures, experiències, terror i clàssics. Cada línia tindrà diverses parades i cada parada proposarà el títol d’un llibre. Els bibliotecaris han elaborat una tria molt acurada de les lectures per tal que siguin  engrescadores per al públic a qui van dirigides.

Els participants només hauran de seleccionar la lectura que més els agradi, agafar el llibre en préstec a la seva biblioteca referent i gaudir de la seva lectura. Un cop llegits un mínim de tres llibres del mapa, i demostrada la seva lectura a partir de les preguntes formulades pels bibliotecaris, els concursants rebran un diploma viatger i entraran en el sorteig d’un premi literari.

Desprès d’un curs 2021-22 encara molt marcat per la pandèmia i amb una situació atípica a les sales infantils, ens trobem ara mateix en una situació de gairebé normalitat en la que esperem recuperar el nombre de participants que havíem tingut en edicions anteriors.

Accessibilitat