Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Quatre propostes

22 de juliol de 2019

Estela Davila. Yoga
El yoga és una disciplina mil·lenària indú que beneficia el cos, dotant-lo de més flexibilitat i força, i també estableix una connexió interna, ajudant a relaxar la ment, fomentant la concentració i la autoestima. El llibre és una guia pràctica que amb fotografies ensenya com fer les diferents assanes o postures. Inclou una extensa introducció.

Sybille, Rebekka y Michael Maag. Cómo construir un huerto vertical : 20 proyectos para mini jardines comestibles
T’agradadia cultivar les teves pròpies verdures i no tens espai? Les parets son espais que ofereixen excel·lents oportunitats per a cultivar en àrees petites. El llibre ofereix idees pràctiques i ben explicades. Inclou 20 projectes explicats pas a pas amb fotografies, solucions enginyoses per al cultiu de plantes comestibles i per al reciclatge de tota mena de materials.

Yurena González. Mejor sin plástico : guia para llevar una vida sostenible
Vivim rodejats de plàstics, els utilitzem constantment en el nostre dia a dia, per emmagatzemar aliments, per embotellar l’aigua, per transportar les compres... sense tenir en compte el devastador impacte que té a la naturalesa i a la nostra salut. Yurena González, divulgadora ambiental, activista i conferenciant, explica en el seu llibre què podem fer per a solucionar-ho. Ella fa anys que viu una vida més eco, sense plàstic, sense generar escombraries i sense renunciar a la seva comoditat.

Sven Tuytens. Las mamás belgas
L’1 de maig de 1973, un grup de voluntàries procedents de l’Europa de l’est es fan un retrat a Barcelona abans de sortir amb destinació a un hospital de guerra a Ontenente. A totes els uneix la mateixa causa: combatre el feixisme a la Guerra d’Espanya. La troballa d’aquesta fotografia és el punt de partida de la investigació de Sven Tuytens, corresponsal belga a Espanya que ha reconstruït la vida d’aquestes brigadistes buscant les seves petjades a través d’Europa. “Les mares belgues” va ser el nom carinyós que els van donar alguns ferits de guerra. Algunes d’aquestes infermeres van lluitar a la resistència armada durant la Segona Guerra Mundial i altres van ser assassinades en camps de concentració per la seva solidaritat, sacrifici i entrega. Aquest llibre rescata la seva història de la indiferència i l’oblit.