Notícia

Quatre propostes

24 de setembre de 2019

Patricia Reina Toresano, Fernando Gómez Soria / Vivir sin plástico : consejos, experièncias e ideas para darle un respiro al planeta
El plàstic ens envolta per tot arreu. És un material moldejable, s’adapta a qualsevol forma, és resistent i econòmic. Però aquestes qualitats han provocat una veritable invasió per a tots els racons del planeta.
Aquest llibre repassa la història del plàstic i el perill que el seu consum desmesurat suposa per al medi ambient.
Els autors expliquen, des de la seva pròpia experiència i amb molt d’humor, maneres creatives d’evitar-lo.Viure sense plàstic pot semblar impossible, però no ho és. El primer pas és proposar-s’ho, t’animes?

Carla Zaplana / Menja net : alimentació per al cos, la ment i les emocions
La Carla Zaplana et convida a embarcar-te en un viatge cap al canvi profund dels teus hàbits alimentaris. En aquest llibre, l’autora comparteix la seva filosofia menja net i et proposa agafar les regnes de la teva salut mitjançant un repte que passa per tres fases per adoptar, de forma progressiva, una alimentació tan natural, nutritiva i sanadora com sigui possible. En aquest procés aniràs suprimint a poc a poc les substàncies que carreguen el teu organisme i li resten vitalitat. Ompliràs els teus plats d’abundància, frescor i creativitat i, de manera planejada i equilibrada, arribaràs a seguir una alimentació 100% plant-based (basada en aliments d’origen vegetal). L’objectiu de la filosofia MENJA NET és que et sentis bé, t’omplis d’energia i trobis la millor versió de tu mateix. Comencem?

Shawn Stevenson / Dormir inteligentemente : 21 estrategias para descansar, sentirse bien y alcanzar el éxito
Quan es tracta de salut, hi ha un factor essencial que solem passar per alt: el dormir. Dormir bé t’ajuda a desfer-te del greix, prevenir malalties, mantenir-se productiu, millorar totes les funcions del cos i de la ment. L’autor ho va aprendre a partir d’una malaltia degenerativa dels ossos. Millorant el son i la dieta, Stevenson no només va curar el cos sinó que va aconseguir una forma física i unes metes professionals que mai havia imaginat.
El llibre ofereix una sèrie de senzills trucs i consells per aconseguir un millor son i una millor salut. L’autor proposa un pla de 14 dies per transformar el son i aprendre estratègies. També inclou una sèrie d’exercicis per reduir l’estrés i consells per mantenir la forma física i mental.

Javier Padilla / A finales de enero : la historia de amor más tràgica de la transición
A mitjans dels anys setanta, algunes universitats espanyoles van veure néixer una mobilització contra la dictadura. El règim va respondre amb repressió i va provocar moltes víctimes. El llibre reconstrueix una revolta estudiantil i el compromís de molts joves. Descriu la peripècia de tres militants antifranquistes: Enrique Ruano, un jove estudiant de dret mort el gener de 1969 durant un interrogatori policial, i Dolores González i Francisco Javier Sauquillo, els dos víctimes de la matança d’Atocha el gener de 1977, en la que ella va resultar greument ferida. L’emocionant història en la que es van veure envoltats (Dolores va ser novia d’Enrique primer i després esposa de Javier), s’entrellaça amb la repressió d’un règim que va castigar sense pietat, i ens recorda els fràgils inicis de la transició a la democràcia.