ATENCIÓ! Nou telèfon de contacte 667 579 324

A causa d'una avaria amb la línia telefònica, per contactar amb la biblioteca truqueu al 667 579 324

Notícia

Recomanacions de novel·la

25 de novembre de 2016

Jaume Clotet. El càtar proscrit.

En una època en què la lleialtat és un valor tan preuat com el coratge, un cavaller occità lluita per preservar la memòria i l'honor d'uns homes i unes dones perseguits pels croats francesos: els càtars, un moviment religiós considerat una heretgia per l'Església de Roma.
Frares arrogants i nobles despietats conflueixen amb la vida d'un nen destinat a ser el rei més gran de la corona catalana i toparan amb la determinació d'uns cavallers sense terres ni possessions però amb el desig de justícia ben viu a les seves ànimes.

Fernando Aramburu. Patria

El dia en què ETA anuncia l'abandonament de les armes, Bittori es dirigeix al cementiri per explicar-li a la tomba del seu marit el Txato, assassinat pels terroristes, que ha decidit tornar a la casa on van viure. Podrà conviure amb els qui la van assetjar abans i després de l'atemptat que va trastocar la seva vida i la de la seva família? Podrà saber qui va ser l'encaputxat que un dia plujós va matar el seu marit, quan tornava de la seva empresa de transports?
Per més que arribi d'amagat, la presència de Bittori alterarà la falsa tranquil·litat del poble, sobretot de la seva veïna Mirin, amiga íntima en un altre temps, i mare de Joxe Mari, un terrorista empresonat i sospitós dels pitjors temors de Bittori. Què va passar entre aquestes dues dones? Què ha enverinat la vida dels seus fills i els seus marits tan units en el passat? Amb els seus estrips dissimulats i les seves conviccions indestructibles, amb les seves ferides i les seves valenties, la història incandescent de les seves vides abans i després del cràter que va ser la mort del Txato, ens parla de la impossibilitat d'oblidar i de la necessitat de perdó en una comunitat trencada pel fanatisme polític.

Parinoush Saniee. La voz escondida

A Shahab li encanta mirar com brilla la lluna en el cel nocturn, silenciosa, com ell, que mai ha pronunciat una paraula. No es tracta d'una malaltia, no és mut, senzillament ha decidit que el moment de parlar encara no ha arribat. Com és natural, tothom el considera un nen problemàtic, fins i tot menys espavilat que els altres nois de la seva edat, i quan la burla i l'animadversió fan acte de presència, el seu pare, Nasser, no troba ni el temps ni les ganes de defensar al seu fill ni d'entendre el seu mutisme. Així doncs, Shahab es tanca en un univers propi del qual intentarà rescatar la seva mare, Mariam, l'única que creu en ell, una dona culta i educada que coneix de primera mà els danys que la incomprensió i la indiferència poden infligir a una persona.

I a més...

Ba, Jin. Primavera
Barnes, Julian. El soroll del temps
Bencavent, Elísabet. Martina con vistas al mar (romàntica)
Capdevila, Llorenç. Pacte de silenci
Carlan, Audrey. Calendar girl : julio, agosto, septiembre
Cavallé, Joan. Els arbres no es podien moure
Chicot, Marcos. El asesinato de Sócrates (històrica)
Cline, Emma. Las chicas
Clotet, Jaume. El càtar proscrit (històrica)
Cussà, Jordi. Cavalls salvatges
Gaskell, Elisabeth. La bruixa Lois
Haruf, Kent. Nosotros en la noche
Heyman, Eva. He viscut tan poc!
James, Henry. La font sagrada (terror)
Jungsted, Mari. La cuarta víctima (policíaca)
Kertesz, Imre. La última posada
Kis, Danilo. Una tomba per a Boris Davidovic
Montero, Rosa. La carne
Perutz, Leo. De noche, bajo el puente de piedra
Posadas, Carmen. La hija de Cayetana (històrica)
Redondo, Dolores. Todo esto te daré
Robles, Juan Manuel. Nuevos juguetes de la guerra fría (policíaca)
Romagosa, Marta. Tots els noms del desig
Ruiz Zafón, Carlos. El laberinto de los espíritus
Sabaté, Glòria. La filla de Lilith (històrica)
Schami, Rafik. Sofía o el origen de todas las historias
Sacheri, Eduarno. La noche de la Usina
Schlink, Bernhard. Mujer bajando una escalera
Solana, Teresa. Campanades de boda (policíaca)
Stefánsson, Jón Kalman. La tristerza de los ángeles
Thuy, Kim. Man

Accessibilitat