Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Santi Borrell

23 de gener de 2018

Santi Borrell Giró (1972, Vilafranca del Penedès)

El seu primer llibre “Els dies a les mans” es va publicar el 2010, amb dues edicions exhaurides, considerat com un dels fenòmens editorials d'aquella temporada. El 2013 va publicar el seu segon llibre de poesia “Fragments d'una pedra” i també es va exhaurir. “Mar da Morte”, el seu tercer llibre de poesia, publicat el 2017.

Ha estat organitzador de diversos festivals de poesia (Kinzena Poetika, a Vilafranca del Penedès; i Festival de Poesia a les Caves, a Sant Sadurní d'Anoia). Ha promogut diversos llibres col·lectius: “Poetes a la Xarxa”, “Poesia a la Frontera” i “Antologia de poetes en llengua catalana, aragonesa i castellana”. El seu compromís amb la realitat el va portar a impulsar el Manifest de Poetes Catalans per la Independència, presentat a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans a l'octubre del 2014, amb l'adhesió de 300 poetes.

El 2016 es va editar el seu estudi "La història del Cava" que rebé el Premi al Millor Llibre d'Història de Vins a nivell mundial (Gourmand Word Cookboo Awards & 2016)

El seu interès pel llenguatge també l’ha portat a fer poemes visuals i poemes objectes.

Bibliografia que podeu trobar a la biblioteca:

Els Dies a les mans. Edicions de Pedra, 2010
Poesia a la frontera: antologia de poetes en llengua catalana, aragonesa i castellana.  March editor, 2011
Fragments d'una pedra: (2004-2010). Edicions de Pedra, 2013
Història del cava: Sant Sadurní d'Anoia. Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia, 2016. Guardonat com el millor llibre del món del 2016 en la categoria d’història del vi en els Word Cookbook Awards – Gourmand
Mar da morte. Edició en català amb traducció al gallec d'Amauta Castro. Edicions de Pedra, 2017