Notícia

Sèries top

23 de març de 2017

Des de fa anys és evident que el món de les sèries està en un moment memorable amb obres mestres a porció setmanal. La collita del 2014, però, va ser excepcional, regalant-nos dos títols imprescindibles: Fargo i True Detective. 

Fargo

Creada pels enormes, extravagants i inigualables germans Coen. és la continuació televisiva de la pel·lícula del mateix títol, dirigida per Joel Coen el 1996.

És fàcil veure en el capítol pilot unes referències clares als personatges protagonistes de l'original, aquesta vegada donant un tomb una mica existencial al personatge de Martin Freeman (que ho clava), una mena de William H. Macy, agent d'assegurances, bonàs, una mica retret i generalment perdedor. També la trama i el seu desenvolupament recorden en general al cinema dels Coen i els principals llocs desolats, els seus personatges patètics, freds i encantadors, o aquests traços d'humor, negre, negríssim en ocasions. En definitiva, un exercici digne de l'obra mestra de la qual pren el seu títol.

True Detective

Dirigida per Nic Pizzolatto, està pensada per tenir diverses temporades que cadascuna explicarà les investigacions d'una parella de detectius diferent. Per tant cada temporada funciona individualment.

La primera la va codirigir Cary Joji Fukunaga i la protagonitzen Matthew McConaughey i Woody Harrelson. Des de la biblioteca creiem que quedarà a la història, sens dubte, com una de les millors de la televisió, convertint-se en una sèrie de culte. Sinopsi: En el lapse de 17 anys, Rust Cohle i Martin Hart, dos detectius de Louisiana, expliquen des del seu punt de vista i amb salts en el temps, la persecució d'un assassí en sèrie. Els dos antics detectius exposen el cas que investigaven el 1995 a través d'interrogatoris fets en una comissaria, el 2012, el temps actual de la història i moment en què es reobre l'extravagant i fosc cas. A més, no us perdeu el tema de la portada de la sèrie For fram any road, interpretat per The Handsome Family que et transporta al centre del més profund New Oreleans

La segona temporada s'ambienta a Califòrnia i gira al voltant de tres policies i un mafiós en una xarxa de conspiracions que se succeeixen després d'un assassinat. Ray Velcoro (Colin Farrell) és un detectiu que s'haurà d'enfrontar a un dilema: mantenir la lleialtat als seus caps, membres d'un departament de policia corrupte, o posar-se de part d'un mafiós que li fa xantatge. Frank Semyon (Vince Vaughn), un veterà criminal, intenta legalitzar la seva empresa, però el seu pla es torça quan assassinen al seu soci. Paul Woodrugh (Taylor Kitsch), un policia de trànsit apartat de les seves tasques, veu en la investigació una mena de redempció. Per la seva banda, Ani Bezzerides (Rachel McAdams), la implacable Sheriff de Monterrey, és una gran professional, però massa aficionada al joc i a la beguda.