Notícia

Suma't al passaport Edunauta

27 de novembre de 2021

Per segon any consecutiu, la Biblioteca Torras i Bages forma part del projecte Edunauta, territoris que conecten oportunitats.

El Passaport Edunauta és un projecte de creació d’oportunitats educatives i d'aprenentatges fora de l'escola per a infants de 3r i 4rt de primària. Els infants aprenen en molts espais i en molts moments diversos a part de a l’escola: a casa, a la plaça, a l’esplai, a la biblioteca.. El Passaport Edunauta els permetrà gaudir de les activitats educatives obertes de Vilafranca i, a través de les seves pàgines, mostrar tot allò que aprenguin. 

Aquestes activitats estaran organitzades des dels espais edunautes, les destinacions d’aprenentatge a les que els edunautes podran viatjar i viure experiències d’aprenentatge diverses. Amb la realització d'aquestes activitats, aconseguiran segells per al seu passaport que acreditaran tant la seva participació a les activitats com els seus aprenentatges. 

El Passaport Edunauta a Vilafranca del Penedès s'estrena aquest Nadal amb un seguit de propostes organitzades en el context d'aquestes festes i adreçades en aquesta primera fase a l'alumnat de 3r i 4rt de primària. Els nens i nenes rebran el seu Passaport Edunauta a través de l'escola, convertint-los en edunautes per explorar els espais que ja s'han habilitat. 

Com funciona?
El seu funcionament i el seu format és similar al que trobem en un passaport oficial que et permet viatjar pel món i aconseguir els segells d’entrada a cada país. En el cas del Passaport Edunauta, però, dóna accés a viatjar per la galàxia dels aprenentatges, a aturar-se a les destinacions d’aprenentatge triades per viure-hi una activitat educativa i atresorar segells en el passaport. Per tant, el Passaport Eunauta és un document físic, personal i intransferible, a mode de diari d’aprenentatge d’aquest viatge interplanetari, que ajudarà l’infant a recordar el seu viatge, el que ha après i l’experiència que suposa aprendre..

A través de les seves pàgines, els infants podran crear i registrar el seu itinerari educatiu (tipus d’activitats escollides i realitzades), inserir-hi records de la seva experiència (fer-hi dibuixos, enganxar-hi fotografies, escriure-hi comentaris...), reflexionar sobre el seu propi procés d’aprenentatge (què ha après i quins superpoders ha posat en acció) i atresorar els segells aconseguits.

Algunes de les activitat que pots realitzar a la Biblioteca, per omplir de segells el teu passaport, són les següents:

Fes-te el carnet de la Biblioteca!

Vine a la Biblioteca, fes-te el carnet i agafa llibres en préstec.
Un cop arribis als 20 préstecs de documents (llibres, pel·lícules, revistes i música) et posarem un segell.
Apte per a totes les edats.

Ja tens el carnet? Cap problema!

Si realitzes un total de 20 préstecs de documents, durant l'edició del passaport, també et posarem el segell.
Apte per totes les edats.

Participa a la sisena edició de Puja al Tren!

Per a nois i noies d'entre 9 i 13 anys.
Pots trobar tota la informació en el següent enllaç.

Vine a les activitats o als tallers!

Si participes de les activitats o tallers que organitzem a la Biblioteca, podràs aconseguir el segell.
Pots consultar totes les activitats aquí.

Anima't i participa-hi!

Pots consultar totes les activitats del passaport en el següent enllaç.

Accessibilitat