Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

T'esperem als nostres clubs

28 de juliol de 2017

Com ja es habitual durant els últims anys, la Biblioteca Torras i Bages organitza una nova temporada de Tertúlies Literàries, on s’acull totes aquelles persones que vulguin compartir -d’una forma distesa i agradable- les opinions, sentiments, comentaris, etc., que els hagi suggerit la lectura d’una obra llegida prèviament.

Les persones que formin part de les Tertúlies Literàries es trobaran a la biblioteca, amb una freqüència mensual, els dimarts de la darrera setmana de cada mes de 2/4 de 8 a les 9 del vespre, per tal de comentar la novel·la en qüestió, sota la conducció d’Elvira Mestres Bertran, encarregada, des de ja fa uns quants anys, de dinamitzar el grup i ajudar a descobrir les múltiples facetes de l’obra.

Per inscriure’s cal passar per la Biblioteca a omplir una butlleta dins del període d’inscripcions als clubs de lectura que va del 4 al 17 de setembre. La primera trobada serà el dimarts 31 d’octubre a a 2/4 de 8 del vespre i l’obra escollida és Jo! Memòries d’un metge filòsof de Prudenci Bertrana.

A més de les Tertúlies Literàries, per als amants de la novel·la negra la biblioteca organitza el club de lectura La clau de vidre, conduït i dinamitzat per Glòria Batllevell. Per tal de participar en aquestes trobades també caldrà fer inscripció prèvia entre el 4 i el 17 de setembre. La primera sessió serà el dimecres 8 de novembre a 2/4 de 8 del vespre.

Per als interessats en el teatre, la biblioteca participa per tercer any consecutiu en el projecte Llegir el Teatre. Moderat per Valeri Laguna, es tracta d’un club de lectura on es comenten totes les vessants del teatre. És un projecte del Servei de Biblioteques de la Generalitat i està vinculat a la programació del Teatre Nacional de Catalunya. Per participar-hi també cal inscriure’s a la biblioteca.

I per últim, per a aquells que els agradi el món del còmic la biblioteca ofereix el club de lectura Còmic BTB. Està adreçat a tothom a partir de 16 anys i la periodicitat de les trobades és mensual. Aquells que hi estigueu interessats adreceu-vos a la biblioteca per inscriure-us.

La Biblioteca també ofereix l’activitat Book Readers. Són trobades quinzenals, dinamitzades per Sílvia Arniches, on es llegeixen textos en anglès i es comenten des de diferents punts de vista (gramàtica, pronúncia, lèxic...). Hi ha dos nivells: Bàsic i intermedi/alt. Per participar-hi també cal inscriure’s a la Biblioteca en el mateix període que els clubs de lectura.

A més de les sessions periòdiques d’aquestes tertúlies, la Biblioteca també té previst organitzar sortides culturals, xerrades a càrrec d’especialistes en literatura així com convidar a algun dels autors o autores de les obres llegides.