Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

Un còmic, una obra d’art, una gran història

07 de novembre de 2016

McGuire, amb aquesta obra, trenca amb les convencions narratives i formals del gènere: els seus dibuixos escapen els marges i es van superposant en una mateixa pàgina en la qual apareix reproduïda una mateixa sala per una família en els anys seixanta o al segle XVIII. El protagonista és el temps i Aquí una reflexió poètica plena de sentiments, ecos, gestos. Celebrat per la crítica com un clàssic imprescindible, la seva publicació als Estats Units va ser acompanyada d'una exposició a la Morgan Library de Nova York.

L'habitació en la que es desenvolupa el llibre està inspirada en la seva casa familiar i hi ha referències subtils a la seva família, però d'alguna manera Aquí trenca, també, amb la clau autobiogràfica de les novel·les gràfiques, tal com ell mateix explica: "si veus l'arc temporal complet t'adones que la meva presència és molt breu. Tracta la història del planeta en 300 pàgines i si ho penses així, les nostres vides són un parpelleig."