Notícia

Un cop d'ull a... Estira el fil

29 de març de 2023

Aquest mes d'abril fem un cop d'ull a... Estira el fil, un recull de llibres i revistes perquè vagis a la moda

Estira el fil: robes, patrons i costura

Novel·les

Núria Pradas. Somnis a mida.

Situada a Barcelona el 1926. La reconeguda casa de modes Santa Eulàlia presenta la primera col·lecció pròpia amb una gran desfilada que suposarà l’entrada a l’univers de l’alta costura. Els vells magatzems creats a la segona meitat del segle XIX veuran com es barregen les vivències i somnis de propietaris, dissenyadors i dependents. Una història que tracta la Barcelona en moments convulsos, especialment marcada per la guerra.

Dai Sijie. Balzac y la joven costurera china.

Dos adolescents xinesos són enviats a un poble perdut a les muntanyes, per complir el procés de reeducació implementat per la Revolució cultural de Mao Zedong. Suportant unes condicions de vida duríssimes, amb poques perspectives de tornar algun dia a la seva ciutat natal. Tot canvia  amb l’aparició d’una maleta clandestina plena de llibres clàssics de la literatura universal, d’autors com Balzac. Els dos joves descobriran que un llibre pot ser un instrument molt valuós a l’hora de conquistar la jove filla del sastre del poble veí.

Lucy Adlington. Les modistes d’Auschwitz.

Història real de vint-i-tres dones i adolescents, la majoria jueves que van sobreviure a l’Holocaust dissenyant i cosint peces d’alta costura per a l’èlit nazi. Van ser seleccionades per confeccionar roba a mida per a les dames de l’alta societat nazi. Les seves habilitats es van convertir en l’única possibilitat per salvar-se de les càmeres de gas. L’autora va fer una feina de recopilació de testimonis inèdits, tracta del vincle d’amistat que les unia, alhora que posa de manifest la crueltat del Tercer Reich.

Bianca Pitzorno. El Sueño de la máquina de coser.

Novel·la que retrata la societat de la Itàlia de principis del segle XX. Una jove modista lluita per conquerir la seva independència i aprèn l’ofici mentre és testimoni del que passa dins les millors cases de la ciutat.

Sílvia Alcantara. Olor de colònia.

Un gran incendi a una colònia tèxtil, la lluita per salvar la fàbrica és desesperada, i sembla que ningú ha quedat dins. No hi quedava ningú, realment? La novel·la  atrapa amb el fil argumental, alhora que evoca la vida d’una colònia tèxtil, les enverinades relacions socials, reflexa el que suposava viure en una colònia tèxtil cap als anys 50.

María Dueñas. El tiempo entre costuras.

María Dueñas. Sira.

Anne Jacobs.

Jennifer Robson. El vestido.

Doris Dörrie. El vestido azul.

Rosalie Ham. La modista.

Dagmar Trodler. El hilo de la costurera.

Guillermo Borao. La Sastrería de Scaramuzzelli.

Carlos Aurensanz. El Tejido de los días.

Ana Lena Rivera. Las Herederas de la Singer.

Alessandro Baricco. Seda.

Michelle Marly. Mademoiselle Coco y la pasión por el número 5.

Julia Kröhn. La casa de modas: hijas de la libertad.

Catherine Guennec. La modista de la reina.

Natalie Meg Evans. La ladrona de vestidos.

Nacho Montes. El hijo de la costurera.

Jade Beer. Los ocho vestidos de Dior.

Manuals de costura a la sala infantil

Manuals de costura a la sala de revistes, a l’espai Fet per mi

Revistes

  • Burda
  • Patrones
  • Patchwork
  • Labores de Ana
  • Labores del hogar
Accessibilitat