Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Notícia

#Vilaestiueja: més de 40 activitats per a infants i famílies per gaudir de l’estiu

06 de juliol de 2020

L’Ajuntament de Vilafranca ha presentat aquest matí #Vilaestiueja, una proposta d’activitats de lleure àmplia i de qualitat per tal que infants i famílies puguin gaudir de les tardes d’estiu sense necessitat de moure’s de la Vila. La iniciativa l’han donat a conèixer en roda de premsa l’alcalde Pere Regull i la regidora d’Educació, Xell Montserrat.

#Vilaestiueja vol ser una eina educativa i una oportunitat per gaudir d’un lleure estiuenc de qualitat i de proximitat. Per Xell Montserrat, l’objectiu és acompanyar els infants i les famílies després que, sobretot els infants han estat “molt de temps allunyats de bona part de la família, de l’escola, dels amics... arran de la pandèmia”.

Les propostes del #Vilaestiueja s’iniciaran el proper dilluns 6 de juliol i es preveu que es duguin a terme fins al 2 d’agost, amb possibilitat d’ampliar-les, si la resposta de la ciutadania és satisfactòria. Les activitats es duran a terme les tardes de dilluns a divendres per complementar d’aquesta manera l’oferta de lleure que fan els casals d’estiu, que majoritàriament són als matins. Els espais escollits són el claustre de Sant Francesc, el claustre dels Trinitaris, el pati de l’escola Estalella i Graells o el Vinseum. La regidora apuntava que l’elecció d’aquests espais també ha vingut “molt condicionada per al situació d’excepcionalitat sanitària en la que ens trobem. Amb la voluntat de garantir al màxim la seguretat dels assistents, s’han triat espais a l’aire lliure on es pot controlar l’aforament, la qual cosa permetrà garantir el distanciament necessari, així com les mesures d’higiene que recomanen les autoritats sanitàries”. 

Seran més de 40 activitats gratuïtes adreçades a infants de 0 a 12 anys, i diferenciades en funció dels grups d’edat. Hi ha un ventall molt ampli de propostes que s’aniran repetint perquè tothom hi pugui participar. Hi ha tallers de música amb la possibilitat d’aprendre a tocar l’harmònica o l’ukelele, conta-contes, titelles, tallers de construcció amb Kapla, pistes de skate i scooter, tallers de manualitats, elaboració d’un mural gegant, robòtica, etc., amb la vinculació de Vinseum, l’Arsenal o l’EMM Maria Dolors Calvet.

A partir d’avui les activitats es donaran a conèixer a través de la web vilafranca.cat/vilaestiueja, i a partir de demà dimecres 1 de juliol es podran fer les reserves, ja que els aforaments seran limitats. Les reserves es podran fer de setmana en setmana. Per tal que un major nombre d’infants hi pugui participar, es recomana no fer inscripcions a més de dues activitats per infant i no repetir un taller que ja s’hagi realitzat. També és important fixar-se que hi ha activitats adreçades només a infants i d’altres que són propostes per a infants i famílies. En aquest cas, també es demana que l’infant assisteixi acompanyat/da d’una única persona adulta, ja que els aforaments són restringits i han de portar el document de responsabilitat signat que trobaran al mateix web. Els tallers es faran seguint totes les mesures de seguretat fixades per a la COVID-19 i els majors de 6 anys hauran de portar mascareta.

Per la seva banda, l’alcalde Pere Regull ha celebrat que mica em mica es vagi recuperant l’activitat “però amb seny i responsabilitat. Cal agrair a totes les persones i entitats que col·laboren per mantenir activitats com els casals d’estiu i als monitors i monitores que hi treballen. Enguany l’Ajuntament estem al seu costat més que mai perquè l’administració sola no podria abastar-ho tot”.

Accessibilitat