Notícia

Vols aprendre coses noves?

24 de abril de 2018

Darreres novetats en llibres d’informació de la sala infantil. Us proposem descobrir per què els peixos no s’ofeguen, petits conceptes d’economia, o què s’amaga al nostre cos a través d’un calidoscopi de colors

Paraulotes de les fines / Pep Molist ; dibuixos d'Òscar Julve
Paraulotes de les fines ofereix un ampli recull de poemes sobre aquelles paraules prohibides que la Fina Capa Liles, com s'explica a la introducció, ha evitat dir en la seva infància. El binomi entre poesia i humor sol donar bons resultats: divertit, desimbolt, simpàtic i molt positiu, el llibre regala als joves lectors una munió de paraules noves i «estranyes» (escorniflaire!, xitxarel·lo!), sense por d'introduir vocabulari complex; més aviat convida a emprar-lo. Els poemes presenten mètriques variades i mantenen la qualitat en tot el llibre. Si llegim entre línies, també trobem temes molt interessants a tractar amb els infants (les pors, la diferència, etc.), molt sentit de l'humor i pinzellades molt poètiques (en «Pispa i Somiatruites», per exemple) que enriqueixen encara més el recull.

Juguem a fer ioga : diverteix-te i creix feliç i sa! / Lorena Pajalunga ; il·lustracions de [sic] Anna Láng
Amb tècniques del ioga aconsegueix que els teus fills o les teves filles es diverteixin i creixin sans i feliços! Els més menuts responen de manera extraordinària als estímuls d'aquesta disciplina, que els fa augmentar la concentració, la tranquil·litat i la confiança en si mateixos. El llibre s'ha creat en col·laboració amb l'AIYB (Associazione Italiana Yoga per Bambini). Les il·lustracions s'inspiren en el tradicional interès del ioga pel món dels animals, amb instruccions senzilles i divertides.

100 gegants : petita guia dels gegants de Catalunya / Heribert Massana ; il·lustracions de JuanolO
En aquest llibre trobareu des d’alguns gegants històrics fins els construïts l’any passat: guerrers amb cascs, espases i porres; guerrillers i bandolers llestos i amatents; medievals sorgits de llegendes encantades, amb barretines de diferents colors i mides i amb vestits típics del poble; gegants del món vestits a la morisca, a la turca...; provinents d’Àfrica, de l’antiga Grècia o de l’antic Egipte... I així fins a cent gegants que representen una part del mostrari geganter del nostre país.

Economía para mentes inquietas / escrito por Marcus Weeks ; asesorado por Derek Braddon
Per què els peixos no s'ofeguen? : i altres preguntes fonamentals sobre el regne animal / escrit per Anna Claybourne ; il·lustracions originals de Claire Goble
Versos banyats / Fina Girbés ; il·lustracions de Jorge del Corral
Il·luminatomia / Carnovsky ; Kate Davies
La Catalunya ibera / Núria Armengol ; [il·lustracions:] Clàudia de Puig