Acte d'agenda

dissabte11novembre '23

El raïm regalat

Dates i lloc: 

Dissabte 11 de novembre

Biblioteca Torras i Bages

Horari: 

A les 12h

Organització i contacte: 

Biblioteques Torras i Bages

Hora del conte i taller d’experimentació amb raïm. Dins del projecte Biblioteques amb D.O. A càrrec de Keke Shuga.

Dos pobles completament diferents:

Ufanoi d’ Amunt: fèrtil, verd, amb un gran riu que permetia regar molts cultius: blat, arbres fruiters pomeres, tarongers, ametllers… i sobre tot vinyes, moltes vinyes que donaven molt raïm… La gent era pròspera i feliç. Un alcalde, l’Octavi, amable i estimat per seu poble.

Pauperri de Baix: erm, sec, sense riu ni prats, només alguns garrofers amb el que amb prou feines s’alimentaven. La gent era pobra i sovint passava gana. No podem dir que fos feliç… Un altre alcalde, el Parodi, malhumorat i enemistat amb el seu poble perquè fa falses promeses d’abundància mitjançant encanteris inútils.

El conflicte sorgeix de la voluntat del poble desafavorit d’apoderar-se dels recursos de l’altre, i per tant d’iniciar una guerra. La intervenció assenyada de l’Octavi i la seva inciativa d’ajudar a l’altre poble, construint un canal que els porti l’aigua, ensenyant-los a conrear la terra (i que tinguin les apreciades vinyes i el seu producte recent descobert: el vi)…, portarà la pau, la concòrdia i la col·laboració definitiva entre els dos pobles.

El conte tracta una sèrie de valors com la sociabilitat, la vida harmoniosa en comunitat, l’amistat, l’empatia, la comprensió d’altri (conèixer les causes de les maneres de ser de les persones), el diàleg… com a base per solucionar conflictes i evitar guerres. Per tant, la col·laboració entre individus i comunitats, la compartició de coneixements i recursos i la solidaritat cap al més necessitat passen a ser la condició d’una convivència autènticament humana i pacífica. En definitiva, el coneixement i l’empatia triomfen sobre la superstició i la ira.

Tot això, teatralitzat, amb grans dosis d’humor i participació activa dels infants.

Per infants a partir de 3 anys.

Places limitades. Per tal d'assistir a l’activitat cal inscriure's prèviament a través del correu electrònic [email protected] (indicant nom i cognoms de l’infant, edat i un telèfon de contacte) o trucant al telèfon 938904030 en horari d'obertura de la Biblioteca. Us recordem que només podrà assistir un acompanyant per cada infant.