Coronavirus Covid-19

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès està aplicant un protocol preventiu d’actuació davant l'atual situació de crisi per risc de contagi de coronavirus (Covid-19) entre la població. Mantingueu-vos informats pels canals web i xarxes socials de fonts oficials, com són l'espai web específic de l'Ajuntament: https://www.vilafranca.cat/coronavirus i al canal Cat Salut.

Més informació

Acte d'agenda

dimecres20febrer '19

Escultors de la festa

Dates i lloc: 

Dimecres 20 de febrer de 2019
Biblioteca Torras i Bages

Horari: 

A les 7 de la tarda.

Organització i contacte: 

Biblioteca Torras i Bages

Presentació del llibre sobre l'artesania del bestiari folckòric a càrrec del seu autor, Manel Güell.

Escultors de la festa presenta per primer cop  el treball de disseny i construcció d’imatgeria festiva (dracs, gegants, capgrossos i bestiari festiu divers ) dels tallers Sarandaca, Ventura&Hosta i Dolors Sans. Presenta les biografies, l’evolució dels tallers i les seves opinions sobre la festa popular mitjançant entrevistes en profunditat. S’exposen de manera detallada les tècniques i  els materials de construcció. Completa el llibre un inventari dels aproximats 1.000 elements construïts pels tres tallers fins l’any 2018. També proposa una reflexió sobre la festa  des d’una perspectiva etnogràfica, folklòrica i sociològica, amb articles de Bienve Moya, Amadeu Carbó, Xavier Cordomí, Paco Cruz i Jo Farb Hernández. Està il·lustrat amb 270 imatges, la majoria inèdites, de la imatgeria festiva dels tres escultors de la festa.

Manel Güell Barceló és formador, consultor, coach d’equips i professor associat de la Universitat de Barcelona (UB). Els seus darrers llibres publicats són: La dirección de sí mismo. Orientaciones para directores y directoras escolares. (Horsori, 2018, escrit amb S. Antúnez) Emociones en serie. De la inteligencia emocional a la inteligencia ética (Comanegra, 2017), ¿Tengo inteligencia emocional?, (Paidós, 2013) y El arte y la belleza. Para entender el arte a través del diálogo filosófico (Octaedro, 2013). En l’àmbit local és autor de la història del teatre vilafranquí, la història de la biblioteca Popular Torras i Bages i d’un estudi sobre Eduard Vidal i Valenciano, tots ells publicats per l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès. Ha col·laborat en diverses entitats i mitjans de comunicació en temes de gestió i difusió cultural.