Acte d'agenda

dimarts19febrer '19

Jo, assassí

Dates i lloc: 

Dimarts 19 de febrer de 2019
Biblioteca Torras i Bages

Horari: 

A 2/4 de 8 del vespre

Organització i contacte: 

Biblioteca Torras i Bages

Troba del club de lectura Còmic Btb sobre l’obra de d’Antonio Altarriba “Yo, asesino”.

Moi, assassin (publicada posteriorment en castellà com Yo, asesino) és una novel·la gràfica amb guió d'Antonio Altarriba i dibuix de Keko publicada inicialment el 2013 a França per l'editorial Denoël Graphic. L'obra, amb caràcter de thriller, tracta sobre la naturalesa del mal i pretén ser una reflexió sobre l'art de la mort.

El protagonista de l’obra, Enrique Rodríguez, és un professor d'art a la Universitat del País Basc que compagina la seva feina acadèmica amb la seva passió per l'assassinat, vist per ell com una expressió artística. Cada crim que comet gratuïtament el delirant professor, que amb 53 anys compta amb 34 assassinats al seu haver, és considerat per ell com una nova obra d'art, realitzada amb una tècnica diferent que confirma la progressió de la seva trajectòria artística.

Els continuats desplaçaments del professor per tal d'assistir a congressos universitaris li faciliten portar a terme la seva activitat criminal i les autoritats no progressen en les seves pistes perquè establir un perfil de l'assassí té la complicació addicional que l'assassí en sèrie canvia permanent d'estil en els seus crims.

El diari francès Libération va publicar sobre Moi, assassin: «Il·lustració poderosa i sòbria, d'una majestuositat feroç i delicada com en una frase de Sade, dominada pel negre del cap a la fi de la novel·la, el negre on només apareixen algunes taques de vermell il·lustrant les flames, la sang, la poma de la malvada reina enverinant a Blanca Neus, tots els signes del mal que són presents en nosaltres i que propaguem al nostre entorn».

El diari francès L'express va publicar sobre l'obra: «Terrible i fascinant, el guió d'Altarriba que oscil·la entre novel·la negra majúscula i curs magistral sobre l'art, la bellesa, el crim, la vida, i la mort. Keko hi està completament compenetrat amb el seu grafisme dur i negre, on el vermell de la sang és l'únic color. Diabòlic, aquest àlbum».