Notícia

Cinema per aquest estiu

26 de juliol de 2023

Aquestes són les novetats de pel·lícules 

Alcarràs: la última cosecha / una pel·lícula de Carla Simón

La família Solé porta diverses generacions conreant una gran extensió de presseguers a Alcarràs, una petita localitat rural de Catalunya. Però aquest estiu pot ser que sigui la seva última collita: la fruita ja no renda i els panells solars estan substituint als arbres.
La meravellosa mirada de Carla Simón al camp i la família. La directora catalana emociona (...) amb la seva visió humanista de la terra, l'agricultura, la família i les tradicions"
Drama, família, vida rural i treball.
No recomanada per menors de 7 anys.

Esperando a Míster Bojangles / Régis Roinsard

El petit Gary  viu amb Camille Fouquet i Georges Fouquet, els seus excèntrics pares, i un ocell exòtic en un apartament parisenc. Cada nit, Camille i Georges ballen amb amor Mr. Bojangles, la seva cançó favorita. A casa dels Fouquet només hi ha lloc per a la diversió, la fantasia i els amics. Però a mesura que el seu fascinant i impredictible mare s'endinsa més profundament en la seva pròpia ment, quedarà en mans de Gary i el seu pare que Camille estigui fora de perill.
Drama.
No recomanada per menors de 12 anys

Lunana, un yak en la escuela / escrita i dirigida por Pawo Choyning Dorji

Un jove mestre somia amb emigrar a Austràlia per a convertir-se en cantant. En canvi, és assignat a una escola al poble més remot del nord de Bhutan, on inesperadament forma un fort vincle amb els nens locals i troba la felicitat.
Per a tots els públics

Nop / del guionista / director Jordan Peele

Els germans Haywood han heretat en un solitari barranc de Califòrnia el llegendari i famós ranxo del seu pare, però malgrat la fama, les coses no van bé econòmicament. Al costat del ranxo es troba Jupiter’s Claim, una espècie de granja interactiva que actua com a parc temàtic regentat per Ricky que amaga un passat tràgic.
Pel·lícula de terror.
No recomanada per menors de 12 anys.

La Traición de Huda / un film de Hany Abu-Assad

Reem, una jove mare palestina casada amb un home gelós, acudeix a la perruqueria de la seva amiga Huda, a Betlem i el que havia de ser una visita rutinària es converteix en una desagradable experiència quan Reem comença a esvair-se en la seva cadira. Huda li ha tendit un parany. Amb l'ajuda d'un còmplice li fan posar en fotos compromeses per a fer-la xantatge, i aconseguir així que col·labori amb el servei secret israelià, traint així al seu poble.
Drama.
Conflicte araboisraelià.
No recomanada per menors de 16 anys

Los Negros / guión y dirección: Antonio Palacios

Des del segle XIV, els esclaus negres portats d'Àfrica a la força amb prou feines sobrevivien en els ravals de Sevilla. Gonzalo de Mena no sols crea per a ells un hospital i una capella, sinó també una germanor per a integrar-los en la vida religiosa i social de Sevilla. Es converteixen en la primera congregació religiosa negra, títol que han de defensar davant altres confraries blanques.
Documental.
No recomanada per menors de 12 anys.

El Acontecimiento / una película de Audrey Diwan

França, 1963. Anne és una jove estudiant brillant amb un futur prometedor per davant. Però quan es queda embarassada, veu com desapareix l'oportunitat d'acabar els seus estudis i escapar de les limitacions del seu entorn social. Davant la proximitat dels seus exàmens finals i conforme va creixent el seu ventre, Anne decideix actuar, encara que hagi d'enfrontar-se a la vergonya i al dolor, encara que hagi d'arriscar-se a anar a la presó per a fer-ho...
Drama.
No recomanada per menors de 16 anys.

Black Adam / directed by Jaume Collet-Serra

Gairebé 5.000 anys després que se li atorguessin els poders omnipotents dels déus egipcis, Black Adam és alliberat de la seva tomba terrenal, llest per a deslligar la seva forma única de justícia en el món modern.
Pel·lícula d’aventures.
No recomanada per a menors de 12 anys.

Viaje al paraíso / directed by Ol Parker

George Clooney i Julia Roberts tornen a unir-se en la pantalla gran per a donar vida a dos ex amb una missió en comú: impedir que la seva enamorada filla cometi el mateix error que ells en el seu moment. Viatge al Paradís és una comèdia romàntica sobre el dolç i sorprenent sabor de les segones oportunitats.
Comèdia romàntica.
Apte per a tots els públics.

Dios mío, ¿pero qué nos has hecho? / una película de Philippe de Chauveron

Aviat es compleixen 40 anys del matrimoni entre Claude i Marie Verneuil. Per a aquesta ocasió, les seves quatre filles decideixen organitzar una gran festa sorpresa a la casa familiar de Chinon i convidar als pares de cadascun dels gendres a passar allí uns dies. Claude i Marie hauran d'acollir sota el seu sostre als pares de Rachid, David, Chao i Charles. Aquesta estada en "família" promet estar plena d'esdeveniments.
Comèdia.
No recomanada per menors de 7 anys.

Belfast / una película de Kenneth Branagh

Drama ambientat en la tumultuosa Irlanda del Nord de finals dels anys 60. El petit Buddy creix en un ambient de lluita obrera, canvis culturals, odi interreligiós i violència sectària. Buddy somia amb un futur que li allunyi dels problemes, però, mentrestant, troba consol en la seva passió pel cinema, en la nena que li agrada de la seva classe, i en els seus carismàtics pares i avis.
Drama.
No recomanada per a menors de 12 anys.

CODA / dirigida por Siân Heder

Ruby (Emilia Jones) és l'únic membre oïdor d'una família de sords. Ella és una CODA -child of deaf adult-. Als seus 17 anys, treballa al matí amb els seus pares i el seu germà en Gloucester, Massachusetts, abans d'anar a classe, tractant de mantenir a flotació el negoci pesquer familiar. Àvida de trobar noves aficions, Ruby decideix provar sort en el cor del seu institut, on no sols descobreix una latent passió pel cant, sinó també una forta atracció física pel noi amb el qual ha de realitzar un duet. El seu entusiasta professor (Eugenio Derbez) veu una cosa especial en ella i l'anima que pensi en la possibilitat d'entrar a l'escola de música, alguna cosa que l'obligaria a haver de prendre una decisió .de cara al seu futur: o els seus estudis, o la seva família.
Drama, discapacitat, sordesa.
No recomanada per a menors de 12 anys

Cinema infantil

L'Univers en miniatura de No-No / direcció: Wassim Boutaleb Joutei

L'ornitorrinc No-No i els seus amics i amistis viuen als Basses del bosc una vida tranquil·la i pacífica on fan pícnics i migdiades... fins que passa alguna cosa!
No recomanada per menors de 3 anys.

Supergusano / [dirección: Jac Hamman, Sarah Scrimgeour]

Animals del bosc, no temeu, Supergusano és aquí! Llarg, fort i amb habilitats que us sorprendran, serà capaç d'ajudar aranyes i gripaus a sortir de les pitjors de les situacions. Però qui ho rescatarà quan sigui capturat pel malvat llangardaix?
Dibuixos animats.
Recomanada per a majors de 3 anys.

Tadeo Jones 3, la tabla esmeralda / Enrique Gato

A Tadeo li encantaria que els seus col·legues arqueòlegs li acceptessin com a un més, però sempre acaba embolicant-la: destrossa un sarcòfag i deslliga un conjur que posa en perill la vida dels seus amics, Mòmia, Jeff i Belzoni. Amb tots en contra i solo ajudat per Sara, Tadeo emprendrà una fugida plena d'aventures, que li portarà de Mèxic a Chicago i de París a Egipte, per a trobar la manera d'acabar amb la maledicció de la mòmia.
Dibuixos animats. 
Per a tots els públics

El Colegio de los animales mágicos / dirigida por Gregor Schnitzler

Anada és nova a la ciutat, li costa molt fer amics i ara és l'alumna més novençana de l'escola Winterstein. Un dia, la seva professora els presenta a Mortimer Morrison, que viatja pel món a la recerca de “animals màgics”. Cadascun d'aquests animals està destinat a convertir-se en l'ànima bessona d'un nen de la classe.
Pel·lícules familiars.
Recomanada per als infants