Notícia

Desiderates - Gener 2024

23 de gener de 2024

Gràcies a les vostres peticions podem fer més ric el fons de la vostra biblioteca. Ja podeu venir a buscar-les!

Sorosiak, Carlie; Plata, Araceli. Cosmo

La família del Cosmo s'està distanciant. I és responsabilitat seva mantenir-la unida. Sap exactament el que ha de fer, però només hi ha un petit problema: el Cosmo és un golden retriever.

DeMatteis, J.M.; Zeck, Mike. La Última cacería de Kraven

Kraven el Caçador sent que ha arribat la seva hora. Decidit a morir amb honor, s'embarca a l'última cacera de la seva vida. El seu objectiu: posar fi a la vida de Spiderman i demostrar que és molt millor que el Lanzarredes.

Escribano, Francesc [et al.]. El Mestre que va prometre el mar

Antoni Benaiges, un mestre de Mont-roig del Camp, Tarragona, va ser destinat a l'Escola Nacional Mixta de Bañuelos de Bureba, un petit poble de la província de Burgos, el 1934. Gràcies a una metodologia d'ensenyament pionera i revolucionària per a l'època va començar a transformar la vida dels seus alumnes i la del poble. A finals de juliol del 1936, el mestre va desaparèixer. Durant més de 75 anys, la seva tasca i personalitat van restar en la intimitat del record dels seus antics alumnes i la seva família, fins que, l'agost del 2010, a peu de fossa, un veí de Bañuelos va fer emergir la figura del mestre assassinat el 1936 i la colpidora història d'una promesa que no es va poder complir. "El mar será muy grande, muy ancho y muy hondo. La gente va allí a bañarse. Yo no he visto nunca el mar. El maestro nos dice que iremos a bañarnos".

Murphy, Sam; Jacob, Eddie. Correr a cualquier edad: una guía completa para la mujer corredora

Pràctica i inspiradora, aquesta guia actualitzada per a dones està plena d'informació basada en les investigacions científiques més recents. L'enorme experiència i coneixements de Sam es recolzen en consells dels experts, juntament amb les experiències reals de dones corredores, i guia la lectora en el seu viatge ajudant-la a seguir motivada i elaborar un programa equilibrat, realista i desafiador però, per sobre de tot, divertit.

Martín, Ángel. Detrás del ruido

L'autor torna a les llibreries amb un llibre íntim i impactant —però no exempt d'humor— sobretot allò que el va ajudar a refer-se i mantenir el seny, després de superar el seu brot psicòtic.

Riba Rossy, Rquel. Katanazo al amor romántico

Resulta que la nostra estimada protagonista, en ple camí per trobar-se a si mateixa després d'un canvi personal enorme, una separació i, com a cirereta del pastís, una pandèmia mundial, ha topat amb un gran monstre del seu passat que no li permet connectar amb ella mateixa . La nostra protagonista sembla que va viure una història d'abús que encara no ha explicat. Cosa que ha tancat amb clau, que no ha explicat mai i que l'ha anat erosionant. Aquesta història la té detinguda en el temps, sense poder evolucionar i no es podrà recuperar a si mateixa sense desentranyar tot el dolor que s'ha acumulat en el passat. Haurà d'aprendre noves eines i potser tornar a empunyar les antigues. No sé si m'explico...

Nussbaum, Martha C. Justicia para los animales: una responsabilidad col·lectiva

Una nova teoria revolucionària i una crida a l'acció sobre els drets dels animals, l'ètica i la legislació de mà de la cèlebre filòsofa Martha C. Nussbaum. Els animals viuen en risc a tot el món. Ja sigui per la crueltat de la indústria càrnica, la caça furtiva, la destrucció de l'hàbitat o l'abandó dels animals de companyia que la gent diu que estima, som culpables de les injustícies i els horrors que pateixen els animals cada dia. Els humans tenim el deure col·lectiu de fer front i solucionar el mal que els hem ocasionat. El llibre és una crida urgent a l'acció i un manual per al canvi.

Rostac, Matthieu; Cau, François. Stephen King: guía ilustrada del maestro del terror

Els fans d'aquest geni trobaran curiositats, anàlisis, un mapa dels seus llocs ficticis destacats i els motius més recurrents al seu univers literari i cinematogràfic.

Manson, Mark. El Subtil art que tot t'importi una merda: un enfocament trencador per aconseguir la felicitat i l'èxit

En aquesta guia d'autoajuda, el bloguer i superestrella Mark Manson trenca amb la idea que fa dècades que intenten fer-nos empassar: que pensar en positiu és la clau de la felicitat. En comptes d'això, ell ens demostra que la clau per ser persones més segures i felices és gestionar millor l'adversitat. A la merda la positivitat!

Jouve Martín, José Ramón. El Perro de Newton: una mirada a la ciencia desde la historia, la filosofía y la literatura

Escrit amb un llenguatge senzill, i amb certes dosis d'humor, el llibre estableix un diàleg distès amb els artistes, els escriptors, els científics, els filòsofs, els sociòlegs i els historiadors, que han contribuït a il·luminar la ciència des de perspectives diferents i, de vegades, contraposades. L'autor s'adreça al públic en general, tant als apassionats de les ciències com de les lletres, els que volen conèixer els fonaments de la ciència i els que estan preocupats per l'ètica de la investigació científica, als que celebren els descobriments dels científics i els qui es preocupen pel que aquests signifiquen per al futur de la humanitat.

Moore, Finn D. Mitología nórdica: los dioses, héroes, monstruos y leyendas de la cultura vikinga

La reputació dels víkings, els guerrers que van assolar les terres d'Europa occidental, els va fer famosos, però s'han descuidat molts aspectes de les creences religioses. A més de contextualitzar la història i la cultura dels víkings, aquest llibre explora de formes noves i profundes com es va construir l'univers nòrdic, començant amb el mite de la creació.

Ojanguren, Iván. La Extraordinaria vida de la gente corriente

Aquesta és la història de deu persones reals i corrents amb què podries creuar-te al carrer. Què tenen d'especial? Doncs que totes han decidit seguir el camí que marcava el seu cor i així han trobat el seu veritable lloc al món, tant personalment com professionalment. Si cerques inspiració per viure una vida ben viscuda i plena de sentit, aquestes deu meravelloses històries t'emocionaran i serviran de guia.

Accessibilitat