ATENCIÓ! Nou telèfon de contacte 667 579 324

A causa d'una avaria amb la línia telefònica, per contactar amb la biblioteca truqueu al 667 579 324

Notícia

Novetats novel·la juvenil - Agost 2023

27 de juliol de 2023

Aquestes són les novetats d'agost de novel·la juvenil que trobareu a l'espai jove de la Biblioteca.
Esperem que us enamorin!

Rima / Text: Rima Batruni; il·lustracions: Alba Domingo

Escric per curar les penes. Escric per reviure les alegries. Escric per impuls vital. Disset anys, en paraules, sense xifres. Aviat acabo batxillerat. No sé què faré demà, fa massa calor per pensar. Escric.

Mi vida con los chicos Walter / Ali Novak; traducción de Victoria Simó

¿Qué hace una alumna excelente y de comportamiento intachable viviendo con un rebaño de hermanos apestosos, escandalosos e insoportables? Si Jackie hubiera podido elegir, jamás habría terminada de once chicos que ni siquiera entienden el concepto de privacidad, por muy guapos que sean los amyores. Pero el accidente de coche que han sufrido sus pedres no le ha dado elección: los Walter, tutores legales de los doce hermanos, también son ahora los suyos.

Los chicos Walter son el desastre personificado. Jackie aspira a la perfección. Es más: se lo debe a su família. Se lo prometió.

El Meu primer amor / David Nel·lo

Estic segur que molts de vosaltres només de llegir el títol ja heu flipat, oi? De seguida heu pensat: “uau, quina cutrada!”. Us heu imaginat una espècie d’història cursi i patètica, de cors de color de rosa i de musiqueta de violins.

En José Pedro explica com ha assistit, entre divertit i indignat, a la transformació del seu germà Ivanhoe. En Hoe ja no jugava a la Play, es preocupava per menjar bé i s’havia tornat presumit. S’havia enamorat! Ell no s’enamoraria mai, n’estava segur. Segur?

La Taca / Laia Asso Ministral

Quan l’Edna torna a Casa Murtra amb l’àvia Rosalia, no pot evitar endinsar-se en els buits i silencis de les habitacions, que recorda més grans i menys llòbregues, on es va criar la seva mare i on ella va viure molts estius d’infantesa. Ara, l’àvia tampoc no hi està sola. La Daisy l’ajuda a cuidar la Marcel·la, l’antiga mainadera de la família, que ha patit un ictus. Totes quatre conviuran uns dies amb els flaixos d’una vida anterior que no vol passar del tot. Perquè entre les parets de la casa s’amaguen els secrets d’una nissaga de dones que es van haver d’enfrontar als conflictes que duen, encara, a flor de pell.

Everlost / Neal Shusterman; traducción del inglés de Adolfo Muñoz

Tras un accidente de tráfico, Allie y Nick despiertan en un frondoso bosque. Necesitarán un tiempo para comprender que se encuentran en un lugar conocido como Everlost. Un mundo inquietante, donde los nombres se desvanecen como cualquier otro recuerdo, donde si uno olvida que tiene los ojos azules, puede que se le vuelvan rojos o donde cada día puede convertirse en una repetición del anterior.

The Cats we meet along the way / Nadia Mikail; illustrations by Nate Ng

Aisha hasn't seen her sister for a long time. Two years ago, June left the family home and didn't look back, taking her pink hair and her strong, stubborn personality with her. But now time is running out and priorities have changed.

 

Destiny:  escucha mi voz /  Mónica García

Destiny està dispuesta a darlo todo para complir sus sueños: triunfar en la música y conquistar a Jordan Kendrick, el chico con el que lleva fantaseando desde que lo conoció. Pero tiene un secreto que puede poner su mundo patas arriba. Es una chica trans. ¿Qué pasará cuando la verdad salga a la luz? ¿Logrará vèncer sus miedos y alzar la voz?

La Captura / Mariona Bessa

L’Omna es desperta en una ciutat completament en ruïnes; l’última cosa que recorda és que estava passejant amb la seva família un tranquil matí de dissabte quan, de sobte, va veure com uns núvols grisos engolien una dona i capturaven la seva mare.

Ara, tota la gent ha desaparegut, algú s’ha endut el seu germà i no reconeix la seva ciutat. Amb l’ajuda del Guilem i l’Àlec, dos nois amb unes habilitats extraordinàries, entendrà què ha passat i descobrirà el Do que ella també posseeix; un Do molt poderós que pot canviar-ho tot i en el qual haurà de confiar per salvar la seva vida i, potser, la de tota la humanitat.

Els Contes de Lesbos / Àngel Burgas; il·lustracions d'Ignasi Blanch

Al camp de Kara Tepe, a l’illa de Lesbos, hi conviuen milers de refugiats arribats d’arreu del món a l’espera d’obtenir els permisos que els permetran començar una nova vida en algun país d’Europa. Molts dels nois i noies tenen malalties mentals greus a causa de la terrible situació que viuen: els ha costat d’arribar-hi, el dia a dia al camp és difícil i no saben quin serà el seu futur. Malgrat que reben ajuda i assistència de professionals i voluntaris, la vida a Lesbos, pot esdevenir un infern.

Però  a Lesbos, també s’hi expliquen contes. Contes que curen, contes que salen. Contes fantàstics que representen les pors, els desitjos i les esperances de totes les persones que es veuen obligades a passar uns anys de la seva vida lluny de casa, en terra de ningú, sempre esperant fugir-ne.

Els Medina / Care Santos

Tothom sap qui és don Nicolás Medina, el capo de la família. Molts li tenen por. Al barri, a la ciutat, tothom el coneix. Se n’expliquen moltes coses i ningú sap quines són veritat i quines no. Però aquesta historia no parla d’ell, sinó de tres joves que formen part del clan dels Medina. L’Àngel Medina, setze anys, el seu net preferit, ansiós de fer-se un lloc en la jerarquia familiar; la seva germana petita, la Jessica Medina, Jess, sempre seriosa, observant-ho tot; i el seu cosí Nico, de la mateixa edat que la Jess, probablement l’únic a qui la noia fa cas, el seu confident. Ningú pot triar la família d’origen, és el destí. Però, podem canviar el nostre destí?

Els Davenport / Krystal Marquis

El 1910, els Davenport són una de les poques famílies negres que compten amb gran riquesa i bona posició social en uns Estats Units canviants. L'Olivia Davenport, l'atractiva filla gran, està llesta per complir el seu deure i casar-se... fins que coneix a un carismàtic líder de la lluita pels drets civils, i salten espurnes. En canvi, a la filla menor, la Helen, li interessa més arreglar automòbils que enamorar-se... a menys que sigui del pretendent de la seva germana. L'Amy-Rose, l'amiga de la infantesa convertida en la donzella de les germanes Davenport, somia a obrir el seu propi negoci... i amb casar-se amb l'home amb el qual mai podria estar: el John Davenport, el germà de l'Olivia i la Helen. Però la millor amiga de l'Olivia, la Ruby, també té posats els ulls en el John... La pressió familiar l'obliga a ordir un pla per conquistar el seu cor, just quan una altra persona conquista el d'ella. Quatre dones decidides i apassionades descobreixen el valor necessari per seguir el seu propi camí a la vida... i a l'amor.

Accessibilitat