Notícia

Novetats novel·la juvenil - Gener 2024

26 de gener de 2024

Comencem el mes i l'any plenes d'aventures, sentiments, reflexió i molta fantasia amb les novetats de novel·la juvenil. Les trobaràs al nostre Espai Jove!


Rodríguez i Ferrer, Josep. Mentre el cel no ens reclami

En Joel i en Samuel han pogut acabar junts després dels esdeveniments de Tots Sants. Però com deu ser la vida en parella entre un àngel i un jove de les Terres de l’Ebre? Aviat descobriran que als Cementiris del Poblenou i de Montjuïc viuen altres éssers (fylgies, shinigamis...) i que no tots els fantasmes són iguals. Aquest cop, la seva història d’amor sense límits no només trencarà les regles del món dels morts, sinó també les del cel, i és que des de dalt no es quedaran de braços creuats.

Little Badger, Darcie. Elatsoe

L’Elatsoe té un poder: és capaç de cridar els esperits dels animals morts, una habilitat molt útil per seguir acompanyada del seu difunt gos, en Kirby. Quan el seu estimat cosí mor per un accident de cotxe, el seu fantasma li descobreix que va ser assassinat. Però, qui el va matar i per què?

Pratchett, Terry. El Meravellós Maurice i els seus rosegadors il·lustrats

Maurice sap adaptar-se als nous temps per treure'n partit. Quan ensopega amb un noi ingenu que sap tocar la flauta, els seus dies de pobresa han acabat. La sort somriu: recorren els pobles i les ciutats desplomant els seus habitants, que aterrits davant la inesperada plaga de rates, paguen gustosos els serrveis del jove perquè les espanti amb la flauta. Tot va de perles, fins que les rates comencen a dubtar que tot això sigui moralment ètic.

MacCormick, Patricia. Cançó de bressol per a un tigre: una novel·la

Quan Arn ChornPond tenia onze anys, els khmers rojos, membres d'un règim comunista radical, van arribar al poder a Cambodja i van desplaçar tota la població a camps de treball agrícoles. Les famílies van ser separades, i tots, inclosos els nens, van ser obligats a treballar llargues i esgotadores jornades cavant rases i cultivant arròs. El khmer roig en cap va dir: "Qui sap tocar música?...Van triar sis nens I els van portar a un edifici de fusta on un vell, de cabells blancs i barba blanca, seia a terra amb intruments al seu voltant.

Reyes, Sonora. Guía para lesbianas en un colegio católico

Yamilet vol que la coneguin per la seva impecable ratlla de l'ull i no per ser una de les úniques lesbianes al seu nou institut catòlic. Però és difícil fingir ser heterosexual quan Bo, la única noi obertament queer a l'escola, és tan irritantment perfecta i, ... tan atractiva. Als seus setze anys, Yami té clares les seves prioritats: mantenir al seu germà lluny dels problemes, enorgullir a la seva mare i, el més important, no enamorar-se. Per aconseguir-ho, haurà de lluitar contra els seus instints i començar a comportar-se com les noies heterosexuals que hi ha al seu institut. Tot i que això mai se li ha donat del tot bé...

Cherry Chic. El Tiempo que tuvimos

Liam O'Callaghan i Grace Fitzgerald sempre han format part l'un de la vida de l'altre. Des de petits han estat units per una promesa: la de reunir-se cada dos anys per signar un contracte que els defineix com a millors amics i enterrar-lo de nou dins una caixeta sota l'arbre de les fades.

Pennypacker, Sara. Aquí, en el mundo real

El pla per a l'estiu de Ware és que el deixin traquil per a poder estar en el seu món. Però els seus pares tenen altres plans per a ell. Per exemple, enviar-lo a un campament on haurà de relacionar-se amb altres nois de la seva edat, com se suposa que fan els nois normals. Però Ware no és normal. Afortunadament per a ell, Jolene tampoc.


I també...

Sutton, Karah; Hannuniemi, Pauliina (il.). Una Loba para un hechizo
Jenn, Marie. Entre las sábanas
Sevilla Torres, Mónica. La Piedra luna de la fortuna

Accessibilitat